петък, 16 март 2012 г.

Ябълков сладкиш



Продукти

3 яйца
1ч.ч. захар
3/4 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
1ч.л. канела
1ч.л.бакпулвер
1 кг. ябълки
стафиди, орехи
Карамел
 1/2 ч.ч. захар
30гр.масло


  Ябълките се обелват, почистват и нарязват на парченца, като за мусака, част от тях се нарязват на филийки - за украса. 
   Всичко се разбърква, изсипва се в намаслена тава, отгоре се нареждат заделените ябълкови филийки. Пече се в предварителна загрята  на 200гр. фурна, за около1 час.
   В тиган изсипвам захарта, леко навлажнена, добавям маслото, карамелизирам до златисто и веднага изсипвам карамела върху готовият сладкиш. В началото, карамела е леко хрупкав, но като престои се втечнява.

Няма коментари:

Публикуване на коментар